„Фейсбук” спира временно около 200 приложения
Секция: Технологии
15 Май 2018 07:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Фейсбук” спира временно около 200 приложения

/КРОСС/ „Фейсбук” спря около 200 приложения след обвиненията за злоупотреби с лична информация от консултантската компания „Кембридж Аналитика”, предаде Ройтерс.

След като източник от „Кембридж Аналитика” заяви, че компанията неправомерно е използвала данните на милиони потребители на социалната мрежа за кампанията за брекзит и предизборната кампания на президента на САЩ Доналд Тръмп, през март директорът на „Фейсбук” Марк Зукърбърг обяви, че ще има разследване, както и проверка на външните приложения.

Процесът на разследване е в пълен ход, заявиха от „Фейсбук”.

В обхвата на разследването са попаднали хиляди приложения, „а около 200 са временно спрени – в очакване на по-задълбочено разследване дали чрез тях не е злоупотребявано с данни”, допълни компанията.

„Където открием доказателства, че едни или други приложения наистина са злоупотребявали с лична информация, ще ги забраним и ще уведомяваме хората. На хората ще бъде показвано дали те или техни приятели са инсталирали приложение, чрез което да е злоупотребявано с информация преди 2015 г., точно както направихме в случая с „Кембридж Аналитика”.