Помощникът на атентатора от Сарафово е бил два месеца в Несебър
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Май 2018 13:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Помощникът на атентатора от Сарафово е бил два месеца в Несебър

/КРОСС/ Помощникът на атентатора на летище Сарафово е бил на квартира в Несебър близо два месеца. Мегаделото за атентата се премести в Бургас, където два дни ще заседава състав на специализирания наказателен съд.

„В деня на атентата той си беше платил нощувката, но не се върна...По това време в Несебър вървяха датски и български студенти да търсят нощувки, квартири и в първия момент като го погледнах помислих, че е студент - добър ид, с раничка, типично по студентски. Говореше много добре английски... Всяка сутрин в 9 часа излизаше, следобед различно се прибираше", разказа Николинка Андреева, собственик на семеен хотел в Несебър.

„Той си беше абсолютно обикновен турист. Аз не можах да разбера, че неговите документи са фалшиви... канадски паспорт, плати си, поиска даже по-евтина кола. По никакъв начин не изглеждаше притеснен, много лъчезарен, много усмихнат, приятелски настроен", спомня си Стоянка Тодорова, служител в туристическа фирма.

„Съмнителен турист, защото каза, че дошъл да си търси жена в април месец - нали знаете, че туризма още не е почнал в април месец, какви жени ще намери? Каза, че бил евреин, пък се оказа че не е", коментира Жеков.

Мегаделото за атентата в Сарафово се премести в Бургас, където два дни ще заседава състав на специализирания наказателен съд.