Синът на Нетаняху напсува Турция в инстаграм
Секция: СВЯТ
16 Май 2018 21:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Синът на Нетаняху напсува Турция в инстаграм

/КРОСС/ Синът на израелския премиер Бенямин Нетаняху Яир публикува съобщение в профила си в инстаграм, съдържащо псувня по адрес на Турция, съобщиха днес израелски медии, цитирани от ТАСС.

Двете страни са в разгара на дипломатическа разпра през последните дни.

Турският президент Реджеп Тайип Ердоган обвини Израел, че е извършил "геноцид", след като израелски войници убиха в понеделник десетки палестинци при протести в Газа. Нетаняху заяви, че отказва да бъде поучаван от Ердоган, който по думите му "е сред най-големите поддръжници на Хамас и няма съмнение, че добре разбира тероризма и зверствата". Турският президент на свой ред отговори, като каза, че израелският премиер има палестинска кръв по ръцете си и не може да скрие това, като напада Турция.

"Fuck Turkey" (Да е.. Турция), пише на английски език в поста, публикуван от Яир Нетаняху. Той е на червен фон, а латинската буква "C" е стилизирана като полумесец, до който има звезда - националния символ на Турция.

                     

Говорител на семейство Нетаняху коментира пубилкацията, като заяви, че Яир Нетаняху е частно лице и това е позиция на неговата страница в Инстаграм.