„ДЖОБС“ към ББР представи новите си продукти с облекчени условия за стартиращи компании
Секция: ИКОНОМИКА
18 Май 2018 11:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„ДЖОБС“ към ББР представи новите си продукти с облекчени условия за стартиращи компании

/КРОСС/ Новите продукти на Микрофинансиращата институция „ДЖОБС" по програма COSME, разработени специално за прохождащи компании, бяха представени на форума „Финансиране на бизнеса в България" в София.

МФИ „ДЖОБС" е създадена през 2010 г. като част от Групата на Българската банка за развитие с основна цел да улеснява достъпа до финансиране на микро- и малки предприятия, земеделски производители, самонаети лица и др. От стартирането на своята дейност досега дружеството е подкрепило над 415 микро- и малки предприемачи да осъществят проектите си, отпускайки над 650 кредита.

На форума в бизнес център „Capital Fort" заместник-изпълнителният директор на МФИ „ДЖОБС" Костадин Мунев представи различни видове финансиране на бизнес модели, както и новите продукти на „ДЖОБС" по COSME, които са с облекчени условия и може да не се изисква обезпечение.

Интерес сред аудиторията предизвика и подкрепата за стартиращи предприятия, тъй като всяка пета фирма, получила финансиране от „ДЖОБС", е новосъздадена. Сред кредитополучателите има много примери за успешни стартъпи и иновации.

Информацията, представена на форума, достига пряко до крайните клиенти от бизнеса, нуждаещи се от финансово подпомагане. Взимането на информирани решения за кредитирането от банки, включително по евро програми, лизинг, факторинг и др., беше подпомогнато и чрез допълнителен семинар под мотото „Всеки бизнес в България трябва да взима информирани финансови решения във всеки етап от развитието си".