Музика от филмите за Джеймс Бонд ще звучи в Летния театър на Бургас през юли
Секция: КУЛТУРА
12 Юни 2018 10:51
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Музика от филмите за Джеймс Бонд ще звучи в Летния театър на Бургас през юли

/КРОСС/ 56 години след появата на харизматичния Агент 007 и в разгара на снимките на 26-тия филм за Джеймс Бонд, Софийската филхармония ще припомни някои от най-хубавите музикални моменти на класическата поредица в бургаския Летен театър на 8 юли от 20.00 часа.

Досега в България подобен концерт не е правен, така че само по себе си това е уникално събитие. От титулните песни в общо 25-те филма за Агент 007 сa избрани 12, на които сa направeни симфонични аранжименти, различни от оригиналите, обединени в един обемен и внушителен концертен звук. Заедно с песните, в програмата ще звучат и две тематични симфонични сюити, включително и оригиналната тема за Бонд, написана от композитора Монти Норман за "Доктор Но" (първият филм от поредицата) и още тогава получила световна популярност.

В концерта ще участват звездите от родната поп сцена Милица Гладнишка, Рут Колева, Ягода Тренева, Криста, Боби Косатката и Живко Станев. Диригент - Найден Тодоров. Билетите вече са в продажба в eventim.bg, grabo.bg и Лятна каса "Часовника".