До 22 часа днес ще е затворен пътят, свързващ пътя Дупница - Самоков със Сапарева баня
Секция: Автомобили
13 Юни 2018 08:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
До 22 часа днес ще е затворен пътят, свързващ пътя Дупница - Самоков със Сапарева баня

/КРОСС/ До 22 часа днес затворен за движение остава четирилентовият път, свързващ пътя Дупница - Самоков със Сапарева баня. Затварянето му се налага заради снимането на видеоклип на световно известен автомобилен концерн. 

Движението към центъра на Сапарева бяна откъм Самоков става по обиколен маршрут, което е неудобство за стотиците курортисти. Отклонението към града е затворено за преминаване на МПС във времето от 10 ч. сутринта до 22 ч. вечерта. Екипите ще приключат със снимките късно в сряда. Рекламният клип ще бъде използван в световен ефир.

Не за първи път инфраструктура и "терени" на  Сапарева баня са снимачна площадка за филмови или рекламни продукции, припомнят от общината. В курорта преди две години беше самият Антонио Бандерас, за да огледа заедно с продуцентите си места за снимки на бъдещ филм. Това се разбра на форум по развитието на туризма по Рилското корито и Югозапада. Заяви го тогавашният и сегашен министър на  туризма Николина Ангелкова.

В Сапарева баня бяха заснети повечето кадри на българския игрален филм "Категория-5. 8000 лева пък са постъпили в касата на общината през миналата година от заснените кадри на българо-индийска лента  с работно заглавие "Thala".