България и Израел планират да задълбочат партньорството си в сферата на отбраната
Секция: ПОЛИТИКА
13 Юни 2018 17:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
България и Израел планират да задълбочат партньорството си в сферата на отбраната

/КРОСС/ България и Израел планират да задълбочат партньорството си в развитието на нови технологии, най-вече в сферата на отбраната. Това стана ясно от срещата на премиерите на двете страни Бойко Борисов и Бенямин Нетаняху.

Българският премиер е на тридневно посещение в Израел. Получил поздравления за рождения си ден днес, Борисов върна комплимента на своя колега, разказвайки как го е описал пред българската делегация.

„Казах им, сега ще видите един човек, който е световен талант в това да е най-добър приятел до камината при Тръмп и да е с президента Путин на парада в Москва”, обясни Бойко Борисов.

Нетаняху подчерта, че Израел никога няма да забрави как България е спасила евреите си по време на Втората световна война.

„Ние никога няма да забравим как българите лежаха на влаковите релси, за да предотвратят депортирането на евреи от София”, каза Бенямин Нетаняху.

Бойко Борисов предложи партньорство на Израел в отбраната.

„Ще разговаряме дали не можем да направим съвместно производство в областта на отбраната, ссобено в това изключително модерно и силно оръжие, което са дроновете”, каза премиерът Борисов.

„Време е всички европейски лидери да разберат, че Израел защитава нашите общи интереси в Близкия изток, както в областта на сигурността, така и в редица други области”, допълни Нетаняху.