Деница Николова и Малина Крумова ще участват в Годишна среща на заинтересованите страни по JASPERS
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Юни 2018 17:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Деница Николова и Малина Крумова ще участват в  Годишна среща на заинтересованите страни по  JASPERS

/КРОСС/ Заместник-министрите на регионалното развитие и благоустройството Деница Николова и Малина Крумова ще участват в Годишна среща на заинтересованите страни на програма  JASPERS - „ JASPERS STAKEHOLDERS 2018“. Тя ще се проведе на 14 и 15 юни в хотел „Хилтън“. На нея ще бъдат отчетени напредъкът и приносът на  JASPERS като структура на Европейската инвестиционна банка за реализация на големи инфраструктурни проекти, финансирани от фондовете на ЕС.

От 13.00 часа утре - 14 юни,  заместник-министър Деница Николова ще открие Годишната среща. В петък, 15 юни, когато ще се разисква програмният период на ЕК след 2020 г., участие във форума ще вземе заместник-министър Малина Крумова.

Инициативата има за цел да подпомага градовете и регионите при усвояването на европейските средства чрез проектите с най-голямо финансиране, за да се ускори усвояването на средствата, предназначени за постигане на по-голямо сближаване в Европа. JASPERS предоставя и  консултации на властите за стратегическото планиране  в широк кръг от сектори в помощ в подготовката на проекти, както и за подобряване на капацитета на администрациите.

Участие в срещата се очаква да вземат Вазил Худак – вицепрезидент на Европейската инвестиционна банка, Нормундс Попенс – заместник-генерален директор на Европейска комисия, Антонио Алмагро – директор на JASPERS и др.