Бойни изкуства за справяне със стреса
Секция: ЛЮБОПИТНО
09 Юли 2018 09:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойни изкуства за справяне със стреса

/КРОСС/ Трудно е да бъде представен Сергей Полунин без да се пропусне нещо. Ще запичнем с най- важното.

Той е вицепрезидент на Федерацията по Армейски ръкопашен бой, с голям опит в реални бойни ситуации.

Той е дългогодишен инструктор по оцеляване и бойни приложни техники на руските части със специално назначение..

Той е потомствен оренбургски казак, носител на държавни и военни отличия.

Той е един от най-близките сътрудници на създателя на Руската Система за Армейски Ръкопашен Бой - легендарния А.Кадочников.

Той е създател на уникална система за работа с тялото и съзнанието, т.н. Система Сварга, в основата на която е възстановяването на естествено заложената у всеки човек свобода на движения и рефлекси.

Запознайте се със Сергей Полунин.

                      

Когато е на 15 години той започа да се занимава с бойни спортове и да се замисля за законите, които движат света около него. Може би затова опредаля Системата Сварга като хармонично взаимодействие както със самия себе си, така и със света, и с противника. В основата на създадената от Полунин система е Златното сечение, или Златната пропорция.

Това е моделът, по който е построен целият микро- и макрокосмос и се среща навсякъде – от структурата на човешкото тяло, отпечатъци, ДНК и т.н., до всяко творение в природата.

Полунин изучава първоначалните, естествени движения на децата, как работят съзнанието им, психологията им и всичко това той обединява в система. Тези движения се променят след шестата година от развитието на човека и връщането към тях е важно за всеки, защото това са движенията,  изначално заложени у всеки от нас. „Трябва да се учим от децата“- убеден е Полунин и допълва, че когато човек се движи по принципите на  Златното сечение, то неговите движения са в синхрон и така може да се справя с напрежението, което възниква при сложни ситуации.

Семинарите на Сергей придобиват все по-голяма популярност извън границите на Русия. Свои последователи той има в Испания, а от няколко години срещите му с българските фенове стават все по-чести. Току- що завърши поредната серия, за да дойде отново следващия месец.

Една от причините е, че Полунин показава не само  бойни изкуства и приложни техники за оцеляване, безконтактния аспект на боя и работа със съзнанието на противника, но и  оздравителни и лечителски практики.

                   

Колкото повече нарежение и агресия показва човек, толкова повече получава. За да можем да решим който и да е проблем в боя или живота, трябва да отидем отвъд него. Боят това е животът в една секунда. А ние трябва да вземем решение и да действаме.

Това е системата на Полунин – психология, нервна система, условни и безусловни рефлекси, съзнателни и безсъзнателни реакции, която надгражда бойните спортове.

Така руският ръкопашен бой се отваря все повече към обикновените хора. Освен за самоотбрана, заниманията с него служат и за активен и здравословен начин на живот, помагат за справяне с ежедневни ситуации.

Сергей Полунин си тръгва от България след успешно завършилите семинари,  за да се върне отново след месец за следващата среща в Камчия. На 28 и 29 август на морския бряг ще подължат заниманията по системата Сварга.