Корнелия Нинова: Българското председателство бе красива, но празна опаковка
Секция: Коментари
10 Юли 2018 14:45
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Българското председателство бе красива, но празна опаковка

/КРОСС/  Българското председателство бе красива, но празна опаковка и вместо лидерство на Европа то бе еднопартийно занимание. Това каза лидерът на БСП Корнелия Нинова по време на пресконференция дадена днес в централата на БСП.

Нинова поясни, че оценката на председателството е дадена от Изпълнителното бюро на партията. „Председателството на Съвета на ЕС завърши, ние изчакахме всички мероприятия, да мине срещата "16+1", за да дадем своята политическа оценка“, каза лидерът на БСП. Тя поясни, че още преди председателството БСП е имала екип към Националния съвет, който е изготвил предложенията на партията за програма и те са били приети в документ на парламента, съобщава Фокус.

Корнелия Нинова поясни, че БСП се основава на най-важния документ в парламетарната република – решението на Народното събрание, с което се е приела програмата на председателството и неговите приоритети. „Не знам дали си спомняте, че трите ключови думи на председателството бяха трите „к“ – консенсус, конкурентоспособност и кохезия и девизът беше „Съединението прави силата“.

Нашата оценка е добра организация със слабо съдържание. Красива, но празна опаковка. Вместо лидерство и водачество на Европа – еднопартийно занимание, което доведе до отстъпление на права на европейски граждани“, каза Нинова.