Борисов ще представи пред НС резултатите от европредседателството
Секция: ПОЛИТИКА
11 Юли 2018 10:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов ще представи пред НС резултатите от европредседателството

/КРОСС/ На 13 юли премиерът Бойко Борисов ще представи пред парламента постигнатото от страната ни по време на председателството на Съвета на Европейския съюз.

Депутатите гласуваха в сряда процедурни правила, които предвиждат премиерът Борисов, в рамките на 10 минути, да представи доклада на Министерския съвет за участието на България в процеса на вземане на решения на Европейския съюз през предходното председателство, както и приоритетите на страната ни през текущото.

Правилата предвиждат в рамките на изслушването изказвания да се правят и от името на парламентарните групи, а депутатите ще могат да поставят конкретни въпроси на министрите. Отношение ще могат да вземат и присъстващите в пленарна зала членове на Европейския парламент.

Премиерът Бойко Борисов вече представи пред евродепутатите в Страсбург резултатите от Българското председателство на Съвета на Европейския съюз, както и основните приоритети на страната ни през последните шест месеца. Сред тях той открои бъдещето на Европа, европейската перспектива за Западните Балкани, младите хора, сигурността и стабилността в Европа, както и цифровата икономика.