Борисов за Балканите: Или в Европа, или с други геостратегически сили
Секция: ПОЛИТИКА
11 Юли 2018 15:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Борисов за Балканите: Или в Европа, или с други геостратегически сили

/КРОСС/ Темата „Западни Балкани” остава в дневния ред на ЕС и след българското председателство, като развитието на региона е добра новина и за нашата страна. Това коментира премиерът Бойко Борисов пред министрите след срещата на върха в Лондон за Западните Балкани, става ясно от стенограмата на днешното правителствено заседание.

„Мисля, че на този етап и големите държави в Европа разбират, че ако не дойдат те, ще дойдат други геостратегически сили”, коментира министър-председателят.

По думите му за нашата страна са важни „магистралите, жп линиите, пристанищата, дигиталната инфраструктура, културният обмен, стабилността, ако щете”. Борисов отбелязва, че е коментирана идеята за единни тарифи за движението на хора, стоки и товари с цел Балканите да станат по-привлекателни за инвеститорите.
По газовата тема – с интерконектора с Гърция и газовия хъб „Балкан”, той заявява, че има голям напредък, но водеща е Европейската комисия, както е било условието на руската страна. „Ние като първа държава сме най-важните”, подчертава Бойко Борисов.