Ефектът от Мондиала: В Хърватия масово бягат от работа
Секция: СПОРТ
11 Юли 2018 18:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ефектът от Мондиала: В Хърватия масово бягат от работа

/КРОСС/ Светът е футбол, а Хърватия днес е в центъра на вселената! "Ватрените" играят тази вечер (11 юли) с Англия, за да определят финалиста, който ще се изправи срещу Франция. Емоцията обаче владее цялата адриатическа държава от дни, като кулминацията днес намира израз в... масовите бягства от работа.

Отпуските и болничните са често срещани, а по-либералните работодатели прибегнаха до съкратено работно време. Повечето магазини от големите търговски вериги ще работят само до 19:00 ч. местно време, за да могат служителите да гледат на спокойствие мача, който започва в 20:00 ч. (21:00 ч. българско време).

В Загреб местните лесно се разпознават - те носят фланелка на националния отбор. Голяма част от търговците препоръчаха на служителите си да използват екипа като униформа, а те с охота се съгласиха.

В такава бяло-червена шахматна обстановка заседава и парламентът днес. Голяма част от народните представители избраха да облекат фланелката на "ватрените" под саката си и така да коват законите в държавата, в която тема номер 1 в момента е футболът.

Част от служителите в пожарната в столицата също се похвалиха, че ще носят под огнеупорните си костюми хърватския екип. "Не сме "ватрени" (б.а - "огнени"), но това ни е работата.", разясниха те.