Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
12 Юли 2018 08:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/ Изтеглянето на 62 медикамента за сърдено съдови заболявания, съдържащи активната съставка валсартан, е превантивна мярка. Опасността е само потенциална, пише "24 часа" като цитира директора на Агенцията по лекарствата Асена Стоименова.
По-високи екотакси ще плащат собствениците на стари автомобили, когато ги регистрират за първи път, съобщава "Труд". 310 лева става налогът за коли над 10 години, а досега сумата беше 275 лева, обяснява изданието.

Населението на България за една година е намаляло с около 52 хиляди души, или приблизително колкото жителите на Кюстендил, съобщава вестник "Земя" като се позовава на анализ на Евростат.
Над 10 хиляди фалшиви и контрабандни летни стоки са задържали българските митнически служители през последните пет месеца.

За сравнение през цялата 2017 година са задържани малко над 150 хиляди артикула от същата категория, посочва "Труд".

По 1 100 ракети в час се изстрелват при разразяване на мощна буря. Тази година изстреляните ракети са били двойно повече от миналата, съобщава "Телеграф".
Заради спорните промени в Закона за горивата, внесени от ВМРО, скандали пак разтресоха патриотите. НФСБ атакува ВМРО закона за горивата, който те обявиха за лобистки. Сидеров чака извинение от Симеонов заради това, че от партията обвиниха в лъжа заради изявленията му, че противоречията по закона са изгладени, пише "Дума".

Декларациите за имотите и конфликт на интереси на хората, които са заемали висши държавни длъжности, ще бъдат скривани, когато те излязат от властта, информира "Сега".