Актуалните проблеми пред България и Европейския съюз обсъди вицепрезидентът с Клуба на великотърновци в София
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Юли 2018 12:12
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Актуалните проблеми пред България и Европейския съюз обсъди вицепрезидентът с Клуба на великотърновци в София

/КРОСС/ Тежката демографска криза пред България, предстоящата концесия на летище София, равносметката на Българското председателство на Съвета на Европейския съюз и предизвикателствата пред Европа обсъдиха с вицепрезидента Илияна Йотова членове на Културния клуб на великотърновци в София.

Клубът, чийто настоящ председател е доц. д-р инж. Атанас Дончев, съществува от 45 години и редовно организира срещи с държавници, политици и видни личности от различни сфери на обществения живот. Участие в разговорите взеха и акад. Антон Дончев и поетът Матей Шопкин.

„С президента Румен Радев придадохте нов облик на президентската институция“, споделиха присъстващите с вицепрезидента Илияна Йотова. „Чувстваме, че има кой да чуе гласа ни“, подчертаха те.

Вицепрезидентът представи основните насоки в работата си с българите в чужбина. С голям интерес и одобрение бе приета идеята ѝ за създаването на Български културен институт. В момента се провеждат дискусии с представители на различни български институции, ангажирани с темата, както и с общественици.