Шофьорите да карат внимателно по пътя през Витиня. Извършват се ремонти на алтернативния за тирове път на АМ „Хемус“
Секция: Автомобили
12 Юли 2018 19:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Шофьорите да карат внимателно по пътя през Витиня. Извършват се ремонти на алтернативния за тирове път на АМ „Хемус“

/КРОСС/ Започва ремонт на път I-1 София - Ботевград през Витиня. Участъкът е алтернативен маршрут за камионите над 12 тона при извършващите се в момента аварийно-възстановителни дейности по съоръженията на автомагистрала „Хемус“. През пролетта отделни участъци бяха изкърпени, но заради интензивния трафик и дъждовете в последните седмици се отвориха дупки в отсечките, които не са обновявани. Днес се работи в участъка от Врачеш към Бебреш. Необходимо е шофьорите да карат внимателно и да спазват пътната сигнализация.

До края на деня пътноподдържащото дружество трябва да представи на председателя на Управителния съвет на Агенция „Пътна инфраструктура“ инж. Светослав Глосов график с предстоящата временна огранизация на движението и обходните маршрути, по които ще се насочва тежкотоварният трафик по време на ремонтните дейности, заради лошото му състояние.

Припомняме, че заради ремонта на стълбовете на виадуктите по АМ „Хемус“ и за повишаване безопасността на движение за леките автомобили през лятото, тежкотоварния трафик преминава само по първокласния път през Витиня. Движението се осъществява по обходен маршрут: от АМ „Хемус“ при пътен възел „Витинска река“ по път I-1 /София – Ботевград/ - път II-17 /Ботевград – АМ „Хемус“/ – п. в. „Ботевград“.