Харна ли ви е северно македонската наденица, а?
Секция: Анализи
08 Август 2018 12:09
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Харна ли ви е  северно македонската  наденица, а?

/КРОСС/ Нашите управници ще предадат националните интереси, ако се съгласят с Атина и референдума на Зоран Заев.

Не е нужно да си историк, нито да си доктор на историческите науки от Югозападния университет „Неофит Рилски“ като Красимир Каракачанов, за да ти светне, че македонският премиер Зоран Заев се подиграва с България. При това пред глуповато нахилените физиономии на цялото ни правителство, включително и тази на гореспоменатия специалист по македонските въпроси Каракачанов.

Вкупом управляващите ни си запушиха ушите за една подписка-декларация на изявени наши учени, писатели и интелектуалци, сред които тримата историци академици Георги Марков, Константин Косев, Васил Гюзелев, академик Стефан Воденичаров, писателят Антон Дончев и още много знакови фигури, които се обявиха против името Северна Македония. И тази подписка не е приумица или интелектуална заигравка с тема, която десетилетия боде очите на външната ни политика. Защото така наречените македонци очевидно са особен тип хора.

С тях всякакви компромиси имат отрицателен ефект.  

Броени дни след като нашите вождове се прегръщаха със Зоран Заев и си обещаваха общо слънчево европейско и натовско бъдеще, същият този Заев им показа среден пръст. Кукиш, който дълги години може да стои вместо герб върху знамената на всякакви патриотарски формации, които имат претенциите да работят за България по македонския въпрос. А всъщност да се снишават като мишки и да предават националните ни интереси точно когато му е времето да се защитават.

Иначе няма как да си обясним мълчанието на всички, докато Заев прави референдум, за да угоди на гърците и да вкара България в безброй клопки. В един коментар е трудно да отбележим всички македонски капани, които ще щракнат след 30 септември - датата на референдума. Въпросът на допитването е особено некоректно зададен - „Искате ли Македония да бъде приета в ЕС и НАТО, подкрепете договора с Гърция!“.

Подкрепят ли специалистът Каракачанов и цялото ни правителство договора на Македония с Гърция? Питам, защото най-големите ни историци не го подкрепят. И са прави да не го подкрепят. Те знаят, че Северна Македония, като географско понятие, включва Благоевградска и Кюстендилска област.

И за разлика от специалисти като Каракачанов, които в момента се правят на слепи и глухи, си дават сметка, че много скоро Заев и заевци ще ни проглушат ушите с настояване за признаване на македонско малцинство в България. Да не говорим, че след прегръдките си с Бойко Борисов нахалникът Заев вече далеч по-спокойно тълкува историята и си ги каканиже всякакви, включително и че спорът за Самуил щял да бъде вечен. И за Гоце, и за Даме, и за Вапцаров, и за още десетки хиляди българи ли ще спорим вечно с тази пластмасова държава. Някои от тях дадоха кръвта си, за да са свободни македонските земи, а не за да има Северна Македония. Докога ще търпим маймунджулуците и опитите на Скопие всекидневно да ни краде от историята. Докато имаме пишман политици, пишман патриоти и пишман войводи.

Ако България признае държава под името Северна Македония, управниците, подписали подобен срамен акт, ще бъдат принудени да отговарят за действията си. Понякога и със закъснение, но националното предателство се наказва сурово. Интересите на страната ни съвсем не съвпадат с гръцките и с предложеното име Северна Македония. Далеч по-коректно и в политическо отношение, и като географско понятие е Вардарска Македония или Република Скопие. Въпрос на избор, но България също е добре да постави условията си. За последното са нужни мъже, а не угояващи се политици, за които е важно наденицата да е харна. Без значение дали е македонска, северномакедонска, илинденска или вардарскомакедонска. И това обикновено се случва, когато стомашно-чревният тракт започне да изпълнява функциите на главен мозък.

П.П. Досега от българските медии и журналисти единствен извиси глас големият Кеворк Кеворкян. Другите мълчат политкоректно.Съвсем в синхрон с европейските директиви.

Автор: Иво Димитров

в.к Галерия