Румен Гунински: В Правец няма да дойде и един лев от разпределението на средствата за общините от МС
Секция: ПОЛИТИКА
09 Август 2018 10:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Гунински: В Правец няма да дойде и един лев от разпределението на средствата за общините от МС

/КРОСС/ На местно ниво ние не делим хората на БСП или ГЕРБ. Всички са жители на България

„В Правец няма да дойде и един лев от разпределението на средствата за общините от МС". Това каза по БНР кметът на Правец и член на НС на БСП Румен Гунински. „Силно сме обезпокоени от субективното разпределяне на средствата от централния бюджет за общините.

Това е практика години наред. Липсва публичност и не са ясни критериите на разпределение.  Последното постановление на МС, с което бяха разпределени пари за общините, е внесено в 8 часа вечерта на 20 юли без съгласуване между министерствата - в нарушение на устройствения правилник на МС”, допълни той.

Гунински беше категоричен, че не само при това разпределение на средства в Правец не са получили лев, а и при предните две от страна на Министерския съвет. „На местно ниво ние не делим хората на БСП или ГЕРБ. Всички са жители на България.

С това постановление на МС са ощетени близо 2 милиона жители в страната. Той припомни, че по време на управлението на Пламен Орешарски, при подобно разпределение, общините на ГЕРБ са получили близо 30% от парите, а не както в момента - БСП получават едва 2%.

Гунински подчерта, че БСП ще иска от НСОРБ да обсъди на Управителен съвет механизмите на разпределение. „Изравнителната субсидия на над 100 общини е на ниво от 2010 година. НСОРБ иска допълнителни пари, за тези общини”, заключи още той.