Калоян Паргов: Все още има улици в София, чакащи за ремонт от социализма
Секция: Интервюта
13 Септември 2018 13:16
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов: Все още има улици в София, чакащи за ремонт от социализма

/КРОСС/ Все още има улици в София, на които хората чакат да им сменим асфалта от времето на социализма. Това каза общинският съветник и председател на БСП - София Калоян Паргов по време на 59-ото заседание на СОС, предаде Агенция „Фокус“.

„Паркирането е ключов проблем, трафикът също е ключов проблем, особено на фона на тези ремонти. Качеството на живот е основният измерител за нашия успех и нашата работа“, заяви още Паргов. 
„Най-големият проблем през 2018 година е чистотата на въздуха. Миенето на улиците – един конкретен проблем, е ключов и към чистотата на въздуха.

Миналата година, когато подготвяхме новата стратегия за чистотата на въздуха, едно от ключовите ни предложенията ни беше екологичния транспорт, както и мерките, свързани със замърсяването от битовите потребители – нещо, което похвално, тръгнахте с пилотен проект за 30 къщи в „Нови Искър“.

Спорът за RDF-a дали да бъде в центъра или на мястото, където е настоящото място за преработка на битови отпадъци ще продължи и тази година. Нищо не е приключило, когато хората имат друго виждане. Ние сме избрани от тях и ги слушаме“, допълни той.