Общински съветник подкрепи и застана зад кампанията „Освободете тротоара!“
Секция: БЪЛГАРИЯ
14 Септември 2018 10:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Общински съветник подкрепи и застана зад кампанията „Освободете тротоара!“

/КРОСС/ Общинският съветник и съпредседател на „Политическа група 5“ в Столичния общински съвет инж. Симеон Славчев подкрепи и застана зад кампанията „Освободете тротоара!“, която Сдружение „Безопасни детски площадки“ стартира преди началото на учебната година в София.

Кампанията цели да освободи тротоарите от колите и да осигури безпрепятствен достъп и преминаване на децата, на майките с колички и на всички пешеходци. „Заставам зад кампанията „Освободете тротоара!“ не само защото достъпната градска среда е моя лична кауза, но и защото е крайно време в София да се сложи ред“, каза инж. Симеон Славчев.

                         

Общинският съветник лично се ангажира да съдейства на Сдружение „Безопасни детски площадки“, като всички техни предложения и искания ще бъдат внесени в най-кратки срокове за обсъждане и решение в Столичния общински съвет.

На база на всички сигнали по време на кампанията заедно със Сдружение „Безопасни детски площадки“ ще изработим една карта на всички тротоари в София, които не са достъпни поради паркирали там автомобили и заедно с колегите от Столичния инспекторат, Пътна полиция и Центъра за градска мобилност ще предприемем действия за освобождаването на тротоарите и осигуряването на безпрепятствения достъп на пешеходците по тях“, каза общинският съветник Симеон Славчев.

Той ще сформира и експертна група, която на базата на добри практики от други столици и градове да предложи устойчиво решение на този сериозен проблем в София.