Българи излизат на протест, искат оставки и промяна
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Септември 2018 08:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българи излизат на протест, искат оставки и промяна

/КРОСС/ Българи от страната и чужбина излизат на протест под надслов "Оставка, съд и смяна на системата". Демонстрации ще има както пред сградата на Народното събрание в столицата, така и пред посолствата на България по света.

Сънародниците ни настояват за оставката на правителството и промяна в модела на управление на страната, като предлагат швейцарския.

Зад протеста стоят над 34 000 български граждани, живеещи в чужбина, обединени от фейсбук групата „Против геноцида на Борисов и всички досегашни управляващи мафии". Настояват за оставката на правителството и промяна в модела на управление на страната. Емил Русанов, издател на вестник "Будилник" в Лондон:

"Пряко да се избират всички хора, които ще участват в администрацията на тази държава, както и да могат да се отзовават също, защото както си ги избрал, така и би трябвало да можеш да ги отзовеш", уточни Емил Русанов.

Протестиращите не искат разпускане на парламента, за да бъде гласуван кабинет, предложен от тях. Твърдят, че страната трябва да се управлява по швейцарски модел.

Протестът ще се проведе между 12 и 22 часа и ще продължи три дни. Към столицата пътуват граждани от Франция, Белгия, Италия, Испания, Англия и Холандия. В сряда българи ще протестират и пред централата на ЕК в Брюксел.