Пьотр Верзилов от "Пуси райът" се лекува в Берлин
Секция: Русия
16 Септември 2018 09:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пьотр Верзилов от "Пуси райът" се лекува в Берлин

/КРОСС/ Изтъкнатият противник на Кремъл Пьотр Верзилов пристигна снощи със медицински самолет в Берлин за лечение, след като във вторник бе настанен в московска болница със затруднения в зрението, говора и двигателния апарат, предадоха Ройтерс и ДПА. "Убедена съм, че той е бил отровен умишлено и че това е бил опит да бъде подтикнат към самоубийство", каза пред вестник "Билд" вчера съпругата му Надежда Верзилова, която го чакаше на летище "Шонефелд".

Членове на руската протестна пънк група "Пуси райът", с която Верзилов сътрудничи, също заявиха, че той вероятно е отровен.Смята се, че 30-годишният мъж е погълнал мощно лекарство, което потиска невротрансмитера ацетилхолин. Според медийни публикации лекарите открили в кръвта му следи от силни психотропни вещества.През юли Пьотър Верзилов и още три жени, свързани с "Пуси райът", навлязоха за кратко на терена по време на финала на Световното първенство по футбол в Москва. После наруштелите излежаха присъди от по 15 дни затвор.

Верзилов редактира новинарския онлайн портал "Медиазона", който се занимава с нарушенията на човешките права в руските затвори.