Бронз от многобоя за ансамбъла ни по художествена гимнастика
Секция: СПОРТ
16 Септември 2018 09:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бронз от многобоя за ансамбъла ни по художествена гимнастика

/КРОСС/ Българският ансамбъл по художествена гимнастика спечели бронзов медал от многобоя на 36-о Световното първенство по художествена гимнастика, което се провежда в София, съобщава gong.bg. По този начин нашите момичета си гарантираха и квота за Олимпийските игри в Токио през 2020. Както е известно, надпреарата у нас бе и квалификакация за Игрите след две години, като само попадналите в призовата тройка тимове вече си гарантираха участие в надпреварата под петте преплетени кръга.

Симона Дянкова, Елена Бинева, Мадлен Радуканова, Лаура Траатс и Стефани Кирякова бяха бурно аплодирани от изпълнилите до краен предал „Арена Армеец" фенове. Момичетата на Весела Димитрова бяха горещо приветствани, но при изиграванията им като че емоциите взеха връх и те допуснаха неточности и в двете си композиции. Грациите ни стартираха с изпълнение на смесеното съчетание на три топки и две въжета, където получиха 22.350. Нашият щаб пусна контестация за тази оценка, която обаче бе отхвърлена.
На пет обръча гимнастичките ни също не играха чисто, като сред грешките им бе и излязъл извън терена обръч. Така се наложи композицията да бъде довършена с резервния уред.Въпреки всичко това, високата заложена сложност на композицията ни изигра съществена роля, като реферите оцениха композицията на 19.700, което бе достатъчно за събиране на сбор от 42.050 за третото място.

Световната титла в София спечели Русия, а среброто остана за Италия.