Антон Кутев, БСП: Кабинетът упорито се разпада
Секция: ПОЛИТИКА
16 Септември 2018 10:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Антон Кутев, БСП: Кабинетът упорито се разпада

/КРОСС/ „БСП никога не е била далеч от хората. Снощи бях в Сандански, преди това в Благоевград. Това, че ще бъдем сред хората не е нещо инцидентно. За мен важното е да намерим бъдещето, визията за България. Не искам повече да живея така. Искам да живея в държава, която знае в каква посока се развива". Това заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България" Антон Кутев в сутрешния блок на Бтв. Според него кабинетът на Борисов се разпада и той се опитва да го задържи с всички сили и средства. „Не мисля, че има българин, който да вярва, че парламентът ще изкара целия си мандат", допълни той. „Рядко казвам нещо положително в полза на Борисов, но едно от нещата, които все пак мога да оценя в негов плюс е, че той е безскрупулен, когато трябва да се сменят хора. Той винаги е знаел, че е носителят на властта и докато не опре до Борисов, няма да се реши проблемът. Което означава, че всички, които пречат на тази теза трябва да бъдат махани веднага, за да не нарушават този начин на мислене", обясни Кутев. Според него Борисов панически се опитва да избяга от проблемите, като прехвърли всичко върху по-ниските слоеве. „Единствените, които не се сменят, са двамата вицепремиери, защото трябва да се разпадне коалицията", каза още народният представител.
Кутев е на мнение, че президентът не е подписал указа за освобождаването на Младен Маринов, за да покаже на управляващите, че участва в политическата система със своите функции и не трябва да го използват като пощенска кутия. „Има уважение между институциите и редът трябва да се спазва", категоричен е зам.-председателят на ПГ на „БСП за България".
По повод навика на Цветан Цветанов да издава присъди от трибуната на НС, Кутев припомни: „Над 6 са делата, по които той и Борисов са осъдени в Страсбург. Огромната част от тях са заради това поведение на Цветанов - излиза на парламентарната трибуна, издава присъди, а после се доказва, че хората са невинни и осъждат България в Страсбург. Нищо чудно и сега да стане същото", коментира Антон Кутев.