Ансамбъл “ЧИНАРИ” чества 25 години от създаването си с юбилеен спектакъл зала 1 на НДК
Секция: КУЛТУРА
11 Октомври 2018 13:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ансамбъл “ЧИНАРИ” чества 25 години от създаването си с юбилеен спектакъл зала 1 на НДК

/КРОСС/ 25 години от създаването си ще отбележи първият български частен ансамбъл “ЧИНАРИ” – с пет спектакъла в един! Юбилейното събитие ще бъде на 10 ДЕКЕМВРИ в зала 1 на НДК от 19.30 ч. В него ще намерят място пет от най-емблематичните, зрелищни и обичани от публиката произведения - с най-ефектните и въздействащи фрагменти от тях.

Феновете на ансамбъла ще видят моменти от “Магията на танца”, Траките” и “Мистичен ритъм”, които ще съставят първата част на спектакъла и ще я определят, като по-мистична, с повече фантазия и съвременна трактовка на българския фолклор. Втората част ще включи вълнуващи моменти от авторските спектакли “Възрожденски разкази” и “Ние българите”, като тази част ще бъде изцяло фолклорна. На 10 ДЕКЕМВРИ в зала 1 на сцената ще се насладим на майсторството на прекрасните танцьори от ансамбъл “ЧИНАРИ”, на група “ETNOTIX”, трио “Булгарина”,  квартет “Българи” и „Чинари дръмс“ .

Вече 25 години ансамбъл „ЧИНАРИ“ по оригинален начин пресъздава музиката, песните и танците в българското изкуство, черпейки вдъхновение от него. Трупата с гордост продължава традицията, претворявайки магията на мистичния ритъм.
През годините, хореографът и директор на ансамбъла - Асен Павлов създава 13 авторски спектак
ъла, които по традиция артистите  представят  пред публика всяка година преди Коледа. 

БИЛЕТИ за Юбилейния спектакъл – 25 години Ансамбъл “ЧИНАРИ” на 10 декември в зала 1 на НДК, можете да намерите в интернет на  www.Ticketportal.bg или да закупите от Билетен център в НДК, Билетна каса на “Арена Армеец”, ОМВ, Booktrading и Office1Storestore

До 1 ноември 2018 г. билетите, пуснати в продажба, могат да бъдат закупени на ПРОМОЦИОНАЛНИ ЦЕНИ с отстъпка 5 лева от редовните.

През 2015 г. продуцентът и ръководител на „Чинари“ - Асен Павлов е удостоен с ИКАР за спектакъла “Траките”. През 2016 година aнсамбъл "Чинари" става носител на "Кристална лира" от Съюза на българските музикални и танцови дейци - за музикално-танцовия спектакъл "Ние, българите". През 2017 г. Министерство на Културата на Република България награждава ансамбъла и Асен Павлов с грамота и почетен знак „Златен век“ – печат на Цар Симеон Велики - за принос в развитието на българската култура и по повод 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост. В началото на 2018 г.

Калоян Павлов бе награден от Съюза на артистите в България с "ИКАР 2018" за Вариатетно и атракционно изкуство, за спектакъла "Мистичен ритъм".  На 29 април 2018 година, Асен Павлов и Калоян Павлов получиха награда от Асоциацията на хореографите в България - "ЗЛАТНА МУЗА 2018" в категория "Хореография в българския танцов фолклор", за спектакъла "Мистичен ритъм".

На 28 май 2018 г. ансамбълът взе участие в едно от най-значимите и престижни за страната ни културни събития – концерт-спектакъла „Discover Bulgaria” в Рим, в рамките на Българското председателство на Съвета на Европейския Съюз. Освен танцьорите от “Чинари”,  в него участваха Костадин Генчев – кавал, Трио “Булгарина” и  “Чинари Дръмс”.

Присъединете се към събититео “25 ГОДИНИ Ансамбъл “ЧИНАРИ” – във фейсбук – ТУК.

БИЛЕТИ има ТУК.