Лили Иванова с три чисто нови балади и три почти разпродадени концерта
Секция: КУЛТУРА
16 Октомври 2018 17:21
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лили Иванова с три чисто нови балади и три почти разпродадени концерта

/КРОСС/ Три чисто нови рок балади ще изпълни Лили Иванова на предстоящите си концерти в зала 1 на НДК, съобщава bTV.

След „Този миг“ и „Дали“ от безименния албум на Лили, Веселин Веселинов-Еко е готов и с трета песен. Тя се казва „Мигът и любовта“ и е по текст на Иван Тенев, написал преди време „Сърцето е чупливо“, а още по-назад във времето и „За да те има“.

Специалното участие в „Мигът и любовта“ е на Жилберто Перейра. Роденият в Аржентина бандонеонист е сред най-популярните изпълнители на танго репертоар и ученик  на Астор Пиацола. Перейра е гостувал няколко пъти у нас, последното му участие бе в концерта на оперната прима Светлана Васкилева, а преди това бе гост на Васко Василев.

Другите две нови песни на Лили са „Бурната река“ по музика на Ангел Дюлгеров и текст на Росен Кукошаров (негови са думите и на „Дантелената примка на нощта“), и „Главна роля“ по музика на Артур Надосян и текст на Иван Тенев.

И трите парчета са аранжирани от Ангел Дюлгеров – човекът с най-голям принос към звука, който слушаме в песните на Лили през последните няколко години.

И той, и Еко са част бенда на Лили Иванова, заедно с Огнян Енев, Орлин Цветанов, Росен Ватев и „ЛаТиДа“. Всички те отново ще бъдат част от магията на концертите – на 25, 26 и 27 октомври в зала 1 на НДК. Билетите и за трите дати са почти разпродадени.

Тази година близо 17 000 души гледаха на живо Лили Иванова в рамките на националното й турне „За пълноценни мигове с музиката“, минало през седем града – Пловдив, Варна, Русе, Благоевгад, Ботевград, Свиленград и Плевен.