Румен Петков: Случаят „Хашоги“ е очеваден пример за демокрация на двойните стандарти
Секция: ПОЛИТИКА
28 Октомври 2018 11:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Румен Петков: Случаят „Хашоги“ е очеваден пример за  демокрация на двойните стандарти

/КРОСС/ Издигането на двойния стандарт в култ в Европа и САЩ става все по-брутално и осезателно. Едни държави се наказват сурово без никакви доказателства, какъвто бе случая „Скрипал", а други биват стимулирани при ясни доказателства за извършените от тях зверства, на каквото сме свидетели при случая „Хашоги". Това се посочва в позиция на председателя на ПП АБВ Румен Петков. По думите му, подобна ситуация води до потресаващия извод, че ако искаш да си „истински" демократ в съвременния свят, нямаш друг избор, освен да отстояваш абсурдни позиции, като тези, посочени по-долу:
„Ние, „истинските" демократи, разкрихме двете версии за убийството на журналиста Хашоги. Версия номер едно (версията на Великобритания) гласи, че това престъпление е извършено от двама руски офицери под прякото ръководство на Владимир Путин, като британските служби разполагат със снимки на най-малко два възможни варианта. В първия Путин присъства лично в мисията на арабската държава, както и лично ръководи операцията. И вариант две, в който Путин е на две преки от там. Снимковият материал е подготвен и ще бъде на разположение на демократичната преса.
Версия номер две (версията на САЩ) гласи - самоубийство на журналиста.
За това ние „истинските" демократи издигаме високо глас и заявяваме - долу ръцете от хората, които не считат, че 410 милиарда долара не могат да подменят един човешки живот. Долу ръцете от всички, които искат да търгуват с убийци, и за които свободата на словото няма никаква стойност. Долу ръцете и от Димитър Абаджиев, който легитимира българската демокрация с присъствието си на икономическия форум в Саудитска Арабия.
Ние, „истинските" демократи, заставаме зад волята за това, пролятата кръв и отнемането на човешки живот да са нищо, в сравнение с парите, а човешкото достойнство да няма значение на фона на финансовите договори. Сега е време тази евроатлантическа ориентация, за която масово и от години говорим, да бъде разгърната срещу всички журналисти, които си позволяват да навдигнат и най-малък глас в защита на свободата на словото и в защита на човешкия живот.
Затова да живее нашата „демокрация" и долу ръцете от всички убийци и тези, които легитимират зверските режими по света".
Според Петков ако Европа и САЩ не реагират подобаващо на това доказано, зверско и безскрупулно убийство на журналиста Хашоги, ще бъде окончателно доказано, че написаното по-горе и засега в кавички, всъщност лежи в основите на „демокрацията" на едни от уж водещите по този принцип държави в света.