Дж. К. Роулинг съди бившата си асистентка
Секция: Шоубизнес
08 Ноември 2018 09:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дж. К. Роулинг съди бившата си асистентка

/КРОСС/ Дж. К. Роулинг съди бившата си лична асистентка Аманта Доналдсън за неспазване на работните правила. Според писателката Доналдсън е използвала парите й, за да си купува козметика и подаръци, информира БГНЕС.

Доналдсън е работила за авторката на "Хари Потър" между февруари 2014 г. и април 2017 г., преди да бъде заловена за измамите си. Тя е обвинена за присвояването на 23 696 паунда, като е харчила пари от бизнес кредитната карта и е взимала на сувенири от поредицата за "Хари Потър". 35-годишната жена отхвърля обвиненията.

Личната асистентка е трябвало да изпраща фактури на счетоводителите всеки месец. През февруари 2017 г. в тях започват да се откриват несъответствия. Роулинг се среща със счетоводителите си, за да изяснят къде са отишли парите и решава, че вината е на Доналдсън.

Помощничката е контролирала покупките на сувенири от страна на феновете, то тя възползвайки се от позицията е успяла да отмъкне сувенири на стойност малко над 3 000 паунда. Писателката твърди, че тези играчки са били взети без нейното знание. Предполага, че Доналдсън е купила 2 котки на стойност 1 200 паунда и е изтеглила 400 паунда за депозит за вечеря в ресторант, който така и не бива платен.