Министър Росен Желязков: Следващата седмица ще взема решение за оставките в БДЖ
Секция: БЪЛГАРИЯ
08 Ноември 2018 19:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Министър Росен Желязков: Следващата седмица ще взема решение за оставките в БДЖ

/КРОСС/ Следващата седмица ще взема решение относно депозираните оставки от членовете на Съвета на директорите на „Холдинг БДЖ“ ЕАД. Това заяви министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков по време на брифинг по темата.

„Оставката на ръководството на БДЖ не е оценка за тяхната работа, но това е разбирането ми за водене на политика и предстои в близките дни да взема решение дали да приема оставките заедно или по отделно“ каза още той.

Министър Желязков уточни, че при встъпването му в длъжност е бил уверен от ръководството, че няма никакви проблеми в дружеството, с изключение на поръчката за нов подвижен състав, която в момента временно е спряна. „Въпреки това на 24 октомври 2018 г. назначих проверка от Звеното за вътрешен одит към МТИТС. Целта е да се анализира готовността за изпълнение на графика за движение на влаковете, състоянието на подвижния състав и други проблеми, които биха могли да бъдат открити в хода на проверката“ допълни още той.

Министър Росен Желязков изтъкна, че е бил изненадан от публикации в медиите за наличието на доклад, депозиран в МТИТС и ДАНС от изпълнителния директор, съдържащ твърдения за редица проблеми в холдинга. Министърът заяви, че такъв документ не е изпращан до него. По думите му изпълнителния директор на „Холдинг БДЖ“ ЕАД Владимир Владимиров категорично е отрекъл, че такъв доклад е изпращан до ДАНС, каквито твърдения са тиражирани в медиите.

Като мотиви за оставките са посочени нарушена комуникация между членовете в Съвета на директорите в дружеството, която може да се отрази в работата и на дъщерните дружества.