Преглед на печата
Секция: Преглед на печата
09 Ноември 2018 07:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Преглед на печата

/КРОСС/17 братовчеди на загинал на пътя получили от съд по 50 хиляди лева обезщетение за всеки от тях. Междувременно  в Софийския градски съд има 720 дела с искове, а от тях всяко пето е на братовчед, като средният размер на претенциите е 100 000 лв. Данните съобщава "24 часа", цитирайки членът на Управителния съвет на Асоциацията на застрахователите Кирил Бошов. Така той мотивира искането на застрахователите за лимити по т.нар. неимуществени вреди, които са за причинени болки и страдания. Директорът на Гаранционния фонд пък разказва за случай, при който дете, родено, след като дядо му умира в катастрофа, иска обезщетение.

Агенцията по вписванията си раздаде тлъсти бонуси за периода, когато Търговският регистър се срина и нанесе тежки щети на бизнеса, тъй като беше блокиран 18 дни, пише вестник "Сега". Според източници на изданието през октомври са били раздадени 700 хиляди лева допълнителни възнаграждения за постигнати резултати за юли, август и септември.

Преходът глътна 186 милиарда долара, пише на първата си страница седмичникът "Стандарт". Толкова струват днес всички реституирани, приватизирани, оставени на самоунищожение или разграбени обществени ресурси. В интервю за вестника лидерът на партия Воля Веселин Марешки посочва, че с влизането на партията в парламента се слага началото на края на прехода. Вестник "Земя" пък цитира вицепрезидента Илияна Йотова, според която през последните 30 години над 2 милиона българи са напуснали страната.

Големи мултинационални компании натискат у нас да се въведат "светофарни етикети" на храните, пише "Труд". Така етикетът ще е червен, жълт или зелен в зависимост от съдържанието на сол, захар и мазнини. Идеята ще се обсъжда още другата седмица в Министерство на здравеопазването.