Криминалисти на ОДМВР-Плевен задържаха трима мъже, съпричастни към извършени кражби от магазини в областта
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Ноември 2018 12:29
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Криминалисти на ОДМВР-Плевен задържаха трима мъже, съпричастни към извършени кражби от магазини в областта

/КРОСС/ След проведени продължителни оперативни действия по подадени сигнали  за извършени кражби на тютюневи изделия от магазини, тази сутрин е осъществена специализирана полицейска операция. В хода й са извършени претърсвания на два адреса в селата Пелишат и Опанец. От къща, обитавана от 38-годишен мъж и 18 годишния му син, униформените намерили и иззели голямо количество цигари от различни марки, всичките обозначени с бандерол.

В ниша в кухненски шкаф те открили и преправен газов пистолет с боен патрон в цевта, както и патрон, поставен в пълнителя.

При извършените процесуално-следствени действия на адреса в с. Опанец, обитаван от 21-годишен местен жител, полицаите намерили 70 г амфетамин и 100 г марихуана. Тримата мъже са задържани с полицейска мярка до 24 часа.

Очаква се Районна прокуратура - Плевен да им повдигане обвинения и да удължи мярката им за задържане до 72 часа. По случаите са образувани досъдебни производства по чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. с чл. 194, ал. 1 от НК, по чл. 339, ал. 1 от НК и по чл. 354а, ал. 3 от НК, а работата по документирането им продължава под наблюдението на прокуратурата.