Рибен курбан за пациенти и персонала в УМБАЛ-Пловдив за Никулден
Секция: Здраве
06 Декември 2018 12:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Рибен курбан за пациенти и персонала в УМБАЛ-Пловдив за Никулден

/КРОСС/ Отец Петър и отец Теодосий осветиха повече от 80 кг. риба - шаран, толстолоб и амур, в кухнята на УМБАЛ-Пловдив. Те благословиха празничната трапеза в навечерието на Никулден, когато Православната църква почита Свети Николай Мирликийски Чудотворец.
Рибният курбан бе приготвен днес сутринта и бе раздаден на пациентите, техните близки и персонала в лечебното заведение за телесно здраве и духовна бодрост по молитвите на Свети Николай. Чорба има за всеки, който посети болницата и пожелае да опита от нея, увери началникът на отдел „Прехрана" инж. Нина Василева.
Благодарение на изпълнителния директор д-р Аргир Аргиров традицията да се раздава курбан на празника продължава сега и занапред, заявиха отците Петър и Теодосий. Тя се прави за благодарност към светеца от хората в екипа на болницата, които носят неговото име. Свещениците припомниха част от делата му и подчертаха, че неговият пример и любов са онова, което го поставя толкова високо. Те призоваха присъстващите на освещаването да следват доброто и да помагат на хората в нужда, с каквото могат, защото Бог е любов.
Изпълнителният директор д-р Аргиров изпрати по случай празника поздравителен адрес, в който честити на имениците и отправи пожелания за здраве, радост и благоденствие, Свети Николай да покровителства и да носи късмет на всички.