Богдан Боцев в Ябланица: “Визия за България“ е дългосрочен документ, който няма аналог в никоя друга политическа партия
Секция: ПОЛИТИКА
06 Декември 2018 10:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Богдан Боцев в Ябланица: “Визия за България“ е дългосрочен документ, който няма аналог в никоя друга политическа партия

/КРОСС/ "Визия за България е послание към по-голям кръг от хора - чрез нея БСП подава ръка на българските граждани, които искат държавата да се върне към ангажиментите, които има към хората", това заяви заяви народният представител от ПГ на „БСП за България" Атанас Костадинов по време на среща с граждани в община Ябланица. Той допълни, че разпадането на държавността води до разклащане на основните стълбове, върху които се крепи държавата - демокрация, свобода на словото и здравеопазване.
 
"Визия за България" е дългосрочен документ, който няма аналог в никоя другаполитическа партия", каза депутатът Богдан Боцев. Той обясни, че това е документ, подготвен от експерти и обърнат към българските граждани, които имат възможността да го допълнят. „Вече има създадена работна група, която да го актуализира с предложенията на гражданите след многобройните ни срещи из страната", заключи той.
 
Станислав Владимиров в Угърчин: Моделът на здравеопазването в сбъркан. Трябва да извадим пазара от него
 
Народният представител Станислав Владимиров обясни, че ако оставим икономиката да се развива така, както през последните 30 години, ще продължаваме да бъдем в дъното на всички класации. Владимиров добави, че затова Визията предлага държавата да има водеща роля  във важните за хората отрасли - енергетика, машиностроене, пощенски и комунални услуги. „Без чуждестранни инвестиции обаче, икономиката ни не може да се развива, затова ние предлагаме преференции и намаляване на административната тежест за чуждестранните инвеститори, които искат да създадат работни места у нас", каза още социалистът.
„Моделът на здравеопазването в България е изчерпан и сбъркан. Ако искаме качествено здравеопазване, трябва да извадим пазара от него. Точно това предлага „Визия за България". Не може частните болници, до които имат достъп само хората с големи финансови възможности, да използват публични ресурси", отбеляза още Станислав Владимиров. Той добави, че за последните 20 години нацията ни е намаляла с над 1.5 млн. души, въпреки това, парите, които се отделят за здравеопазване, стават все повече и повече.  Владимиров каза още, че в голяма част от страната хората не получават адекватно здравеопазване, за съжаление така е и в област Перник. Народният представител обясни, че малките общини са изключително ощетени след затварянето на общинските болници.
 
Любомир Бонев: Децентрализацията е много важна част от предложенията ни във Визията
 
Народният представител Любомир Бонев коментира, че левицата е заложила изпълними мерки за развитието на регионалните политики, защото извън големите градове, инфраструктурата в страната ни изглежда отчайващо. „Затова децентрализацията е много важна част от предложенията ни в документа. Нужно е общините да могат да разполагат със средства заподдръжка на пътища, училища и болници", каза още Бонев. Пред жителите на община Угърчин той представи и предложения от БСП Фонд за развитие и сближаване на регионите.
 
„Най-големият проблем в България в момента е демографията, отбеляза народният представител Любомир Бонев. По думите му част от мерките за справяне с проблема минават през подпомагане на младите работещи семейства. Той добави, че БСП предлага еднократна помощ от 6400 лв. за раждане на второ и трето дете, семейно подоходно облагане, намаляване на ДДС на хранителни продукти от  първа необходимост и хляба, детските храни и лекарствата.
 
По време на срещата с граждани в гр. Тетевен, гостите на дискусията с народния представител от ПГ на „БСП за България" Антон Кутев повдигнаха въпроса за подпомагане на българската промишленост от страна на държавата. Особен акцент беше поставен върху подпомането на дърводобива. Жителите се интересуваха от състоянието на здравеопазването, решаването на демографската криза и подобряване на образователната система.