Предстоящи събития в страната на 7 декември
Секция: Предстоящи събития
07 Декември 2018 07:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития в страната на 7 декември

/КРОСС/ ***
София.
От 09.00 часа ще започне редовното заседание на Народното събрание.

***
Ямбол.
Министърът на регионалното развитие и благоустройството Петя Аврамова ще посети Ямбол. От 11.30 часа министър Аврамова ще открие обновен участък от главната пешеходна улица в града - „Г.С.Раковски", между улиците „Преслав" и „Ген. Заимов". От 12.30 часа министърът ще открие и модернизираните централни паркови площи, източно от Безистена, между улиците „Г.С. Раковски" и „Търговска".

***
София.
От 09.00 часа в зала 272 в Ректората на СУ „Св. Климент Охридски" ще бъде открита Първа Софийска конференция по енергийна икономика под надслов „Енергийни предизвикателства и възможности в Югоизточна Европа".

***
София.
От 09.30 часа в София Хотел Балкан ще се проведе Икономически форум „Зелена икономика", който се организира в рамките на Българския икономически форум в партньорство с Представителството на Европейската комисия в България, Министерството на околната среда и водите и Столичната община

***
София.
От 09.30 часа ще започне седмичното заседание на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет.

***
София.
От 10.30 часа в хотел „Вега" в зала „Триадица" Групата на Европейските консерватори и реформисти и членът на ЕП Николай Бареков организират конференция на тема „Антикризисния модел на консерватизма в политиката".

***
София.
От 10.30 часа „Демократична България" ще даде пресконференция относно новите опити на правителството да възобнови проекта „АЕЦ Белене" и реакцията на ЕК и ЕП. Събитието ще се проведе в залата на адрес бул. „Витоша" №18.

***
Варна.
От 11.00 часа пред зала „Варна", Община Варна, ще се проведе заседание на Обществения съвет за социална рехабилитация и интеграция на хората с увреждания от община Варна. В началото на заседанието ще бъдат връчени грамоти за активно участие на членове на обществения съвет.

***
Варна.
От 14.00 часа във ВВМУ „Н. Й. Вапцаров" ще се състои церемония по тържествено полагане на венци и цветя пред паметника на Никола Й. Вапцаров по случай 109 години от рождението му. На тържеството са поканени представители на държавната и местната власт, на морски институции и обществени организации, приятели на Морското училище.

***
Велико Търново.
От 10.30 часа в ОД на МВР - Велико Търново ще се проведе месечния брифинг.

***
Велико Търново.
От 11.30 часа в Регионалния пресклуб на БТА кметът на Община Горна Оряховица инж. Добромир Добрев ще даде пресконференция по темата, свързана с чистотата на въздуха в града.

***
Пазарджик.
От 11.30 часа в Градската градина в Пазарджик ще бъде открит паметник на военните кореспонденти.

***
Перник.
От 09.00 часа ще се проведе извънредно заседание на Общински съвет - Перник.

***
Свищов.
От 17.30 часа кметът Генчо Генчев ще направи отчет за извършената дейност през третата година от мандат 2015-2019 в салона на ПБНЧ „Еленка и Кирил Д. Аврамови - 1856" - Свищов.