Самотна старица оцеля благодарение на хора с добри сърца
Секция: Коментари
18 Декември 2018 16:03
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Самотна старица оцеля благодарение на хора с добри сърца

/КРОСС/ Самотна старица в казанлъшко село едва не загина в студа и калта. Историята разказа във фейсбук Надежда Монева.
Ето и част от разказа й:
„Намерихме вчера една викаща неистово баба във вътрешен двор на селска къща, където хора няма в диаметър от 500м. поне. Случайно бяхме паркирали колата си в близост.
Милата жена е лежала в калта може и час. Ходила да затваря кокошките на нейна приятелка, която отдавна е в болница... Сложихме едно одеяло на земята и я пренесохме в него пред погледите на децата. Занесохме я в дома й, където беше топло, печка на дърва огряваше стаята й.


Преоблякохме я с чисти, топли дрехи. За ядене намерихме в къщата й само хляб и 7 яйца. Измихме косата с топлата вода от печката, баня и тоалетна няма вътре. Отидох да изпържа яйца и да й донеса друга храна. Връщам се, ходила навън да пишка и пак паднала в ливадата и не може да стане, вика за помощ... Преобличам я отново и и' дадохме хапчетата, които не бе пила.


Шизофрения, пишеше на тях, че лекуват, а тя беше толкова разсъдлива и в час... нищо счупено слава Богу. Ако не бяхме наблизо, жената щеше да остане в калта Бог знае колко време и не се знае дали, ако не бяхме наблизо и не се знае дали шеше да оцелее.

Покъртителната история продължава с детайли около живота на самотната жена, която няма никого. Само сестра в Казанлък, която ще се погрижи за нея.
Какъв живот?!! Обезлюдяха селата ни, много възрастни хора така си отиват от този свят сами. Тази жена е прескочила трапа снощи. Сигурно Бог я обича.
Старицата живее в село Остра Могила, община Стара Загора. Грижата за старите хора е дълг на обществото, на роднините и децата, на всички нас! Очевидно не е дълг на държавата...