Илхан Андай: Всички около Бойко Борисов му палят свещ за здраве, защото без него няма ГЕРБ
Секция: Коментари
21 Декември 2018 09:31
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Илхан Андай: Всички около Бойко Борисов му палят свещ за здраве, защото без него няма ГЕРБ

/КРОСС/ Вътрешнопартийна имплозия в ГЕРБ няма, има вътрешно коалиционна. ГЕРБ е лидерска партия и всички около Бойко Борисов му палят свещ, за да е жив и здрав, защото без него няма ГЕРБ, както в ДПС - няма Доган, няма ДПС. Това каза журналистът от „Родопи 24" Илхан Андай в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин". Куриозно звучи малко, Доган да призовава своите да не допускат Патриотите и най-вече Валери Симеонов да взривят ГЕРБ, добави той. Имплозията е вътре в малкия коалиционен партньор на ГЕРБ, и това може да бутне правителството, каза още Андай. С обръщението си Доган даде да се разбере, че формулата за управлението на държавата от речта му миналата година е почти същата, като има малка разлика по отношение на геополитиката, но нищо повече.

Не е съвсем точно това, че обществото не иска предсрочни избори, по-вярното е, че обществото се е затворило и не се интересува толкова от това дали ще има избори. Ахмед Доган говори за улицата, която може да маргинализира елита, но улицата в България е много слаба и несъпоставима с улицата във Франция или Унгария, коментира още Илхан Андай.

В България новата формула на управление - програмен кабинет, е изхабена и оцапана. Ако се стигне до нея, това ще означава, че започва бавно краят на ГЕРБ. В обществото ще се лансира тезата, че Бойко Борисов слуша Доган и ДПС влияе на управлението. Трябва да се направи по-сериозен прочит на доклада и изказването на Доган, коментира журналистът от „Родопи 24".

Илхан Андай коментира и думите на президента Румен Радев, който предупреди, че в България има външнорелигиозно влияние от чужбина. Журналистът потвърди тази информация. „Той все пак има информация от службите. Хората с влияние и много пари искат да държат в ръцете си Балканите. Вероятно той визира явяването на ДОСТ на изборите. Хората в България са различно уязвими от подобно влияние. В Родопите е възможно, но в Кърджали - не. Хората, които не са успели да се реализират в чужбина, може да се маргинализират. Такива хора могат лесно да бъдат обработени и връщайки се тук да са опасни. Новата радиакализация ще дойде от нашите хора, които са отчаяни в Западна Европа и те трябва да се следят", предупреди той.