Какво вещаят астролозите за Тръмп през 2019 г.
Секция: Коментари
04 Януари 2019 10:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Какво вещаят астролозите за Тръмп през 2019 г.

/КРОСС/ Към края на 2018 г. астролозите сервираха нова порция предсказания каква съдба чака през 2019 г. американския президент Доналд Тръмп. Но първо да припомним пророчествата, правени преди за стопанина на Белия дом. През 2016 г., например, когато предизборната кампания в Съединените щати вървеше с пълна сила, една от най-известните американски врачки, Сюзън Милър (чиито услуги търсят, решавайки бизнес проблеми, холивудски звезди като Камерън Диас, Кирстен Дънст и Линдзи Лоън, а мнозина инвеститори я питат кога е най-добре да сключват сделки) предрече, че Тръмп "ще се олюлее, няма да стигне до избори" и няма да има никакъв скандал с електронните писма на Хилари Клинтън. Стана точно обратното.
В началото на 2018 г. неколцина астролози съзряха в звездните карти сговор между "Слънцето, Луната и всички останали небесни тела" срещу семейство Тръмп. Сатурн в знака на Козирога вещаеше на президента стрес заради децата му, заплашващ с кармично наказание най-вече Доналд Тръмп-младши, Ерик Тръмп и Джаред Къшнър (съпруга на Иванка Тръмп). Юпитер се заканваше да прогони от Белия дом съпругата на президента Мелания, която да отведе и сина им Барън Тръмп. Лунни и слънчеви затъмнения обещаваха неприятни новини за "руското разследване" - това май го провери на собствен гръб подследственият бивш съветник на държавния глава по националната сигурност Майкъл Флин.
Астролозите очакваха и лоши новини за американската икономика с оглед предстоящо затъмнение на ретроградния Марс в сидералния Козирог. Някои заявиха, че финансовата сфера "е балон, който всеки момент ще се спука". Венера, навлизаща в сидерални Везни, би трябвало да вдъхне много сили на жените, повлиявайки и на междинните избори за Конгрес на САЩ; изобщо "2018 г. е година на жената, а това е респектираща сила".
45-ият президент обаче изглежда се е отървал и този път въпреки цялата мощна опозиция на звезди и планети срещу него. Че и отгоре. При включване сега в новогодишния ефир на телевизия "Фокс нюз" известната астроложка Даяна Браунстоун заяви, че Тръмп "ще се отърси" от старите "ситуации и отношения", така че през 2019 г. ще получи нова сила. По думите й стопанинът на Белия дом ще промени досегашния си живот. "Той се намира в края на 27-годишен цикъл - отбеляза Браунстоун. - И степента на зодиака, където започва новият му цикъл, издава много неща за него. На тази степен двама ангели пазители му дават закрила и охрана."
Запитана дали тези "ангели пазители", бдящи над Тръмп, не са вицепрезидентът Майк Пенс и държавният секретар Майк Помпейо, астроложката каза, че може и да е така. Макар че президентът "следва и собствената си интуиция", която "ще го дари със сили да се вслушва в нея, схващайки накъде да върви".
Трудно бихме повярвали, че Тръмп ще се ориентира в своята дейност по астрологични прогнози, включително в кадровата си политика. Неправилно би било обаче и да ги отхвърлим - в крайна сметка хороскопите имат сила за вярващите в тях, а те не са малко. В момента става дума най-вече за китайците. Собствена прогноза за Тръмп направи например през февруари миналата година най-старият хонконгски вестник, "Саут Чайна морнинг пост". Изданието откри нещо общо между Тръмп, Джордж Буш-младши и Бил Клинтън - всички те са родени в Година на Кучето. Което бе лошо предвестие за Белия дом през 2018 г. - година на Огненото Куче.
Китайският астролог и специалист по фън шуй Луи Вонг, управител на хонконгската консултантска компания "Скай форчън фън шуй", определи в тази връзка 45-ия президент на САЩ като "типичен огнен пес - избухлив, бъбрив и скаран с останалите". С една дума, конфликтна личност. "Неговите сътрудници в Белия дом ще излизат много често в оставка - предрече Вонг. - Няма да има добра хармония в кабинета му, но според мен той ще остане на поста поне две-три години, без проблеми."
Изострянето на китайско-американската търговска война накара китайците да търсят през лятото на 2018 г. различни източници, които да предвидят следващите стъпки на Тръмп. И те пак си спомниха за врачките. Въоръжени със снимки на президента и рождената му дата, суеверните хора в Китай тичат при познавачи на отвъдното - от експерти по космични енергии до заклинатели на древни духове, за съвет какво да очакват от Тръмп, засилил търговската война, съобщи през август Ройтерс. Конфликтът не само разклати вярата в икономическия растеж на Китай, но и разстрои обикновените китайци, които спряха да разбират къде трябва да вложат средства, как да си гледат бизнеса и дали да не емигрират в САЩ. И както разказа пред агенцията Виктор Нгъ, майстор по фън шуй от Хонконг, в крайна сметка се налага анализ въз основа на "рождените дати на председателя на КНР Си Цзинпин и на Доналд Тръмп". Говори се впрочем, че независимо от официалната забрана членове на Китайската комунистическа партия да ходят при гадатели, дори министри все още използват древни практики.
Така че през 2019 г. може да видим на пазара на голямата политика и бизнеса нови астрологични прогнози, свързани с президента на Съединените щати. Авторите им в най-добрия случай ще са искрени в своите заблуди, а в най-лошия - ще използват предсказанията за манипулации, целящи да повлияят на общественото мнение и героите на тези пророчества. Нека обаче повторим още веднъж: силата на хороскопите е в това доколко им вярват, доколко нагаждат към тях хората своите думи и действия. А с неговата вяра в собствената интуиция и сили мистър Тръмп явно няма как да бъде измамен.

Източник БТА