Прокуратурата иска постоянно задържане под стража за биячите от пловдивското село Войводиново
Секция: БЪЛГАРИЯ
09 Януари 2019 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Прокуратурата иска постоянно задържане под стража за биячите от пловдивското село Войводиново

/КРОСС/ Днес се очаква прокуратурата да внесе искане в съда за постоянното задържане под стража на двамата младежи, които пребиха военен. 33-годишният Валентин Димов е в болница в тежко състояние заради забележка на пътя, която направил на двете момчета от ромски произход на Богоявление. В петък бивши военнослужещи ще излязат на протест в подкрепа на своя колега. Напрежение и полицейска блокада в пловдивското село Войводиново

Имаме две прекрасни момиченца по-голямото дете знае част от истината - че баща й е ударен в главата и е в болница, а по-малко дете не разбира все още, обясни в сутрешния блок на БТВ „Тази сутрин" Атанаска Димова - съпруга та командоса.

Не е очаквал ситуацията да се развие по този начин, не е очаквал да бъде нападнат. Почти всеки ден сме свидетели на такива инциденти, но такава жестокост и бруталност за първи път виждам, без сериозен повод, просто от едно спречкване, сподели и бащата на Валентин Димов. Той каза още, че синът му има три мисии зад граница, че е честен и достоен българин, с добър професионален опит. От всички тези мисии се е връщал жив и здрав, а в родината му да се случи това нещо, отбеляза бащата.

Според майката на пострадалия военен, той има добра подготовка, но не е искал да се бие с младежите, искал е да им направи забележка и не е очаквал, че ще се стигне до бой.