Руският патриарх: Смартфоните могат да доведат Антихриста
Секция: Русия
09 Януари 2019 13:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Руският патриарх: Смартфоните могат да доведат Антихриста

/КРОСС/ Руският патриарх Кирил отправи необичайно предупреждение - хората, които използват съвременните технологии и смартфони, могат да спомогнат за идването на Антихриста, предаде Би Би Си.В интервю за руската държавна телевизия "Русия-1" Кирил заяви, че използващите смартфони трябва да внимават, защото съвременните технологии предоставят прекрасна възможност за контролиране на човечеството.

"Антихристът е човекът, който ще бъде начело на световната мрежа, контролираща цялата човешка раса. Затова самата структура е заплаха", предупреди Кирил.

Главата на руската църква подчерта, че "ако не искаме да приближим Апокалипсиса, не трябва да има единен център за контрол и достъп".

"Всеки път, когато използвате технологии независимо дали сте споделили местонахождението си или не, някой може да разбере къде се намирате, какви са вашите интереси и от какво се страхувате. Ако не днес, утре технологиите ще предоставят достъп към вашата информация. Представяте ли си каква власт е това?", продължава Кирил.

Въпреки това патриархът уточни, че руската църква не е против технологичния прогрес, а по-скоро срещу развитието на система, която цели да контролира човешката идентичност.

Социалните медии реагираха с хумор и скептицизъм на изказването, а някои обвиниха Църквата в обслужване на режима, посочва Би Би Си.