Марешки: ВОЛЯ ще поиска оставката на Каракачанов
Секция: ПОЛИТИКА
10 Януари 2019 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Марешки: ВОЛЯ ще поиска оставката на Каракачанов

/КРОСС/ ВОЛЯ ще поиска категорично оставката на вицепремиера Красимир Каракачанов. Това обяви лидерът на партията Веселин Марешки в ефира на „Здравей, България".

Настояването за това Каракачанов да се оттегли от поста си идвало заради проблемите с ромската махала във Войводиново и закупуването на нови изтребители за армията ни, поясни Марешки.

Според него, в качеството си на вицепремиер по сигурността, Каракачанов трябвало отдавно да е наредил премахването на незаконните постройки в гетото във Войводиново. Именно тяхното съществуване изкара на протест жителите на пловдивското село в няколко поредни дни.

„В това гето са избиратели на ВМРО. Каракачанов сам ги е заселвал там, за да гласуват за партията му", заяви лидерът на ВОЛЯ.

По темата със самолетите Марешки бе категоричен, че „трябва да оправим първо образованието, здравеопазването, националната сигурност и тогава, ако останат пари, да ги харчат за изтребители".

„Ще поискаме от прокуратурата да разследва Каракачанов. Той каза, че е „един прост посредник" за покупката на изтребителите, което предлага някакви комисионни", заяви Марешки.

Той изрази мнение, че нямало от кого да се пазим с такива летални машини. Не ни било нужно и Министерство на отбраната като цяло.