Температурите падат до -12 градуса през уикенда
Секция: БЪЛГАРИЯ
11 Януари 2019 08:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Температурите падат до -12 градуса през уикенда

/КРОСС/ В петък валежите ще спрат навсякъде в страната. Облачността ще е разкъсана - в Централна и Западна България почти до слънчево време. Вятърът ще е по-силен по Черноморието, където скоростта му ще бъде около 20-30 км/ч. Температурите ще се задържат в интервала от 0 до 5 градуса.

По-студено ще бъде в Северозападна България, като в района на София температурата ще е под нулата до края на деня в петък.В планините облачността ще намалее, но ще е ветровито със скорост на поривите до 40-50 км/ч. Снежната покривка в курортите ще бъде солидна: на Алеко - 85 см, на Бъндеришка поляна - 120 см, в Боровец - 130 см, в Пампорово - 60 см, Узана в Стара планина - 75 см, Осоговска планина - около 60 см. Навсякъде лавинната опасност след обилните снеговалежи е значителна.Почивните дни ще са с променлива облачност, по-често - незначителна. Валежи не се очакват. В петък срещу събота и в събота срещу неделя температурите сутрин и вечер ще са ниски. На отделни места в Западна България те ще паднат до минус 8 - минус 12 градуса. Дневните стойности през уикенда обаче ще бъдат над нулата - около 1-2 градуса.

В петък сутрин мръсен въздух дишат 10 града в страната. Най-замърсен е той в района на Сливен, където концентрацията на фини прахови частици е 2 пъти над нормата.