Два камиона с над 130 кг наркотици са пуснати през ГКПП Капитан Андреево
Секция: СВЯТ
11 Януари 2019 08:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Два камиона с над 130 кг наркотици са пуснати през ГКПП Капитан Андреево

/КРОСС/ Два тежкотоварни камиона са задържани в турския град Текирдаг с укрити в тайници 600 000 таблетки "Екстази" с общо тегло 134 килограма.

Преди това те са преминали през Румъния и България, без да бъдат задържани и претърсвани. Арестувани са трима души, предаде агенция DHA, цитирана от "Епицентър.бг".

Ръководителят на дирекцията по сигурността Мустафа Айдън заяви, че тировете са преминали безпроблемно през Румъния и България, но за трафика на опасния товар предварително е постъпил разузнавателен сигнал и екипите са пристъпили към операцията.

"Предотвратихме употребата на наркотици от гражданите на нашия град", коментира още Мустафа Айдън. Според него операцията е извършена след дългосрочно проследяване.

Полицията е последвала камионите, веднага след като са напуснали турското ГКПП "Капъ куле" при Одрин, спряла ги на изхода на магистралата в района на Текирдаг.

Той коментира, че този удар е спасил поне 1 милион души и отбеляза, че това е първият за тази година товар с рекордно количество дрога.

Арестуваните са с инициали Й.Д., Й.Г. и Ф.Ю., не се разкрива граждани на коя държава са те, нито каква е регистрацията на тировете.