Силви Вартан с обръщение за Пловдив – Европейска столица на културата 2019
Секция: КУЛТУРА
11 Януари 2019 11:52
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Силви Вартан с обръщение за Пловдив – Европейска столица на културата 2019

/КРОСС/ Обичаната френска певица с български корени Силви Вартан изпрати видеопослание за Пловдив - Европейска столица на културата 2019. Чрез негово превъзходителство Ангел Чолаков - Извънреден и пълномощен посланик на България във Френската република, изпълнителката се свърза с председателя на Управителния съвет на фондация „Пловдив 2019" и кмет на града Иван Тотев.
В обръщението Вартан казва:
„С огромна гордост научих, че Пловдив е избран за Европейска столица на културата за 2019 година. Напълно заслужено, между впрочем, защото градът е много красив и изпълнен с чар. Освен това е един от най-старите градове в Европа, в който културата и историята се преплитат от векове. Пресича го най-дългата река на Балканския полуостров, вашата река, моята река - Марица, която за всички нас е символ на свободата".
Силви Вартан допълва още, че се е запознала с всички дейности от програмата за следващите месеци и признава, че е впечатлена.
„Днес трябва да сме щастливи и да се гордеем, че в България имаме всички тези съкровища. Желая ви добра и щастлива година, изпълнена с успехи! И се надявам да се видим скоро в нашия любим Пловдив", завършва певицата.

video: https://www.youtube.com/watch?v=hV_qnI74AhY&feature=youtu.be&fbclid=IwAR10_t2HL63rjlvKLa-j4A1cqQNSDnKBPZZaVH4V8QzxqSFE2lQWyFQ_UFk