Росен Желязков: Протестът в Брюксел е прецедент
Секция: БЪЛГАРИЯ
12 Януари 2019 10:04
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Росен Желязков: Протестът в Брюксел е прецедент

/КРОСС/ „Протестът в Брюксел е прецедент” това каза в интервю за предаването „Тази събота” по БТВ министърът на транспорта, информационните технологии и съобщенията Росен Желязков.

„Той беше с ясно послание за защита на правата на превозвачите”, допълни той. По думите му, пакетът „Макрон” е редица законодателни предложения.

„Моето посещение в Брюксел не беше с цел да участвам на протеста. Аз щях да отида при тях без значение дали ще ми дадат българския флаг, или ще ме замерят с домати”, подчерта министърът.

„Показахме добра политическа култура с евродепутатите, всички бяхме обединени от каузата. Няма да опаковам с някакъв титул резултата от протеста в Брюксел. За две години този пакет не събира консенсус в рамките на Европейския съюз. Не е конкурентна тази икономика, която изхвърля по-слабите. Държавите, които сме против тези правила, са 30 процента от населението, 10 държави са против. Успяхме да убедим държави, които не са ни поддръжници, че този пакет не трябва да се приема”, коментира Желязков.

„Нашата цел е да се работи по изградените правила. Вярвам, че хората в европейските институции си дават сметка, че подобни решения насаждат евроскептицизъм”, каза още министър Росен Желязков.