Джамбазки призова Антикорупцията да отиде при циганските барони
Секция: ПОЛИТИКА
12 Януари 2019 10:37
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Джамбазки призова Антикорупцията да отиде при циганските барони

/КРОСС/ "Време е вече антикорупционните органи да се заемат и с циганските барони" това мнение изрази евродепутатът и зам-председател на ВМРО Ангел Джамбазки в студиото на Нова телевизия, коментирайки последния случай на насилие и протести в пловдивското село Войводиново.

Джамбазки отхвърли всички обвинения за бездействие от страна на ВМРО спрямо гетоизацията.

По думите му войводите не само повдигат въпроса за недопустимата маргинализация на една част от населението, но и работят с постоянство по проблема.

Джамбазки обеща да представи голяма папка с отговори от страна на институциите, които е получил на сигнали и запитвания, по които той е работил. Тази папка показва според него една "мърлявщина във властта и в съдебната система".

Той бил извършил всичко - със сигнали в НАП, прокуратура, ДНСК, КОМПИ-МОПТИ... питал съм всички и ще видите, че отговорите им са безумни.

Според Джамбазки причина за настоящото състояние на много гета в цялата страна е "административна безотговорност и страх на администрацията на средно управленско ниво какво може да им се случи".

Гетоизацията чупи самата същност на обществото, според Ангел Джамбазки.

"Не говоря като страничен наблюдател - казвам: Трябва да се разруши гетото. Не само катуните, а дворците", отсече евродепутатът, и се съгласи, че това са и дворците в Червен бряг, Плевен, където са фараоните, които си говорят с политиците.

Според войводата те срещат и огромна съпротива в Народното събрание, където продължава да властва един "правораздавателен либерализъм". Джамбазки визира предвидените наказания за кражби на стойност до една минимална работна страна - административни и/или условни присъди и споразумение.

Той не може да си обясни защо съдебната власт продължава да покровителства такива дребни престъпници, които обаче тероризират и заплашват самото съществуване на обикновените граждани, защото да откраднеш зимнината на един възрастен човек в българско село означава да застрашиш самия му живот.

По отношение на събарянето на незаконните постройки във Войводиново, Ангел Джамбазки бе категоричен: "Изчезна едно незаконно гето - това не е нищо. По-добре късно, отколкото никога.". Според него обаче сега това трябва да продължи и да се отиде при бароните.