Медведев на финал в „Арена Армеец“
Секция: СПОРТ
10 Февруари 2019 09:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Медведев на финал в „Арена Армеец“

/КРОСС/ Руснакът Даниил Медведев се класира за финала на турнира по тенис в столичната „Арена Армеец" от сериите АТП 250 с награден фонд 524 340 евро. Поставеният под номер 3 Медведев победи категорично седмия в схемата Гаел Монфис с 6:2, 6:4 за 76 минути.

22-годишният московчанин направи серии от по пет последователни гейма и в двата сета, за да поведе с по 5:1 в тях. В първия руснакът нямаше проблеми да го затвори при собствен сервис, но във втория, когато подаваше за мача, той допусна единствен пробив. Впоследствие 33-годишният Монфис намали до 4:5, но 16-ият в света Медведев все пак не допусна обрат.

Така в търсене на четвърта титла в кариерата си руснакът ще се изправи срещу унгареца Мартон Фучович, който по-рано днес се справи с Матео Беретини (Италия) с 5:7, 7:5, 6:3 в първия полуфинал от надпреварата.

„Направих силен мач. Беше доста оспорвано в края, но Гаел никога не спира да се бори, направи няколко страхотни удара. Радвам се, че нещата не се усложниха и все пак се класирах за финала. При 0:15 в последния гейм изтръпнах, защото да допуснеш обрат от 6:2, 5:1 нямаше да бъде приятно", коментира Медведев.

Руснакът победи Фучович на клей в Монте Карло през миналия сезон с 6:7, 6:2, 7:5 в единствената им среща на ниво АТП.

„Играл срещу него и съм го побеждавал. Играя добре, на финала съм, но и той има силна седмица. Имах известни колебания в първия ми мач тук, но смятам, че вече всичко е наред", каза още Медведев.