Световна премиера на лимузината на Путин на изложението IDEX в ОАЕ
Секция: Автомобили
10 Февруари 2019 14:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Световна премиера на лимузината на Путин на изложението IDEX в ОАЕ

/КРОСС/ Световната премиера на лимузина Aurus ще се състои на оръжейното изложение IDEX в Обединените Арабски Емирства през февруари 2019 година, съобщи пред ТАСС министърът на промишлеността и търговията Денис Мантуров в кулоарите на форум "Делова Русия".

"В средата на февруари на изложение в ОАЕ", каза той, като уточни, че става дума именно за лимузината.

По-рано беше планирано автомобилите Aurus да бъдат представени на международния автомобилен салон в Женева през март 2019 година. Руската премиера на автомобилите от серията се състоя в Москва през август 2018 година.

IDEX е едно от най-представителните международни оръжейни изложения, провеждано под патронажа на шейх Халифа бин Зайед ал-Нахаян - президент на ОАЕ, при поддръжката на правителството и въоръжените сили на страната. Изложението ще се проведе между 17 и 19 февруари 2019 година.

Aurus е руска марка луксозни автомобили, създадена в рамките на проект "Единна модулна платформа", известен още като "Кортеж", която от 2013 г. се разработва от инженерите на ФГУП "НАМИ" по поръчка на министерството на промишлеността и търговията. За работата по проект "Кортеж" са отделени 12,4 млрд. рубли от бюджета (около 167 хил. евро). Проектът предполага създаването на линия автомобили на базата на единна платформа - седан, лимузина, миниван и офроудър.

Специална версия на автомобилите се използва и в гаража със специално предназначение на Федералната служба за охрана на Русия - за превозите на президента и премиера на Руската федерация.
И не е само премиерата! На 15 февруари започва предварителната продажба на лимузини и седани от новата руска марка Aurus!