Андрей Новаков за Венецуела: Не може да се снишаваме, правителството прояви характер
Секция: ПОЛИТИКА
11 Февруари 2019 08:47
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Андрей Новаков за Венецуела: Не може да се снишаваме, правителството прояви характер

/КРОСС/ "По-голямата част от страните в Европейския съюз признаха Гуайдо и съм щастлив, че българското правителство прояви характер и заяви своята позиция точно както трябва" това каза в сутрешния блок на БНТ евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков.

Не може, когато има подобни казуси, постоянно да се снишаваме, заяви Новаков, като добави, че позициите на президента Радев като че ли се формират в чужбина.
Това е проблем, който Европейският съюз трябва да отстрани – или ще започнем да говорим на един глас, или ще трябва да се признае, че не е стигната необходимата за това точка на обединеност, подчерта евродепутатът от ГЕРБ.

Най-правилната позиция е за ненамеса, посочи евродепутатът от БСП Момчил Неков. Нека първо си оправим вътрешните проблеми, а след това да се заемем с международните. Трябва да се спазва политиката за ненамеса и върховенството на закона, каза Неков.

Не може да се признават парламентарните избори във Венецуела, а да не се признават президентските. Това не е нормално. Не е нормално и Хуан Гуайдо да казва, че може да има военна намеса от САЩ, заяви още Момчил Неков.

По думите на Новаков не е нормално хората във Венецуела да мизерстват и много от тях да напускат страната. Не може да се остави ситуацията такава, каквато е в момента, категоричен е той.