Бойко Ноев убеден, че властите прикриват отравянето на Гебрев
Секция: ПОЛИТИКА
12 Февруари 2019 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Бойко Ноев убеден, че властите прикриват отравянето на Гебрев

/КРОСС/ "Свидетел съм по разследването, бях до леглото на бизнесмена Емилиян Гебрев във ВМА. Българските власти прикриват този случай и трябва да ги дърпаш с танк, за да свършат нещо."

Това заяви пред bTV бившият министър на отбраната Бойко Ноев.

"Факт е, че руски граждани са извършили отравянето на Гебрев", категоричен е бившият военен министър. Той призова хората да не вярват на това, което говорят властите, защото те прикриват случая.

Гебрев, синът му и останалите са отровени поотделно и на различни места, сигурен е Бойко Ноев.

Ноев е съгласен с две от сюжетни линии в думите на главния прокурор Сотир Цацаров, свързани с интересите на руски кръгове и техните помагачи.

"Русия има интереси да закрие българската оръжейна индустрия, но как е възможно българската държава да допуска да се случва подобно нещо", надоумява експертът по национална сигурност.

По думите му зад фирмата от руски кръгове стои ключът за отравянето, но властите отказват да разследват случая.

Бойко Ноев има няколко коментара за вчерашното изявление на главният прокурор, който заяви, че няма основание да се мисли, че от българските власти са прикривали случая, но бившият министър на отбраната не смята така.

"На мен ми стана тъжно за Цацаров как той говореше за салати, рукола, които не са за един главен прокурор", коментира Ноев. По думите му никога тримата отровени не са били на едно и също място, а Гебрев не е отровен в ресторанта, там е припаднал. Освен това Гебрев не пие кафе, посочи Ноев.

Той припомни, че бизнесменът Емилиян Гебрев е написал писмо от октомври миналата година, но българските власти не са предприели нищо, а са продължили войната срещу Гебрев.