Микаела Шифрин с четвърта световна титла в слалома
Секция: СПОРТ
16 Февруари 2019 19:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Микаела Шифрин с четвърта световна титла в слалома

/КРОСС/ Микаела Шифрин написа история в ските, след като спечели златен медал в слалома за четвърти пореден път. Тя взе трети медал от Световния шампионат в Оре и второ злато след това от супергигантския слалом.

Победителката се изравни с Тед Лигети по спечелен брой медали от Световен шампионат – седем. Единствената американка, която има повече, е Линдзи Вон с осем.

Анна Свен-Ларсон донесе първи медал за Швеция

Шифрин записа общо време от 1:57.05 в двата манша. Тя единствена слезе под 1 минута при второто си спускане по пистата. Домакините най-после имаха повод за радост – Анна Свен-Ларсон донесе първия медал за Швеция от първенството. Тя завърши само на 11 стотни зад Уенди Холденер в първия манш. И пак даде второ най-добро време и във втория, но този път зад Шифрин. С изоставане от +0.58 тя се окичи със среброто.

На третото място остана Петра Влъхова, за която това е втори медал след златото в гигантския слалом. Словачката бе пета след първи манш, но кара великолепно във втория. Нейното изоставане от победителката е малко повече от секунда.

Огромна грешка на Холденер

Лидерката след първия манш и носителка на два златни медала от Оре Уенди Холденер не издържа на напрежението. Тя допусна голяма грешка във второто спускане и се срина до 17-а позиция.